mau ikut LDK (Latihan Dasar Kepemimpinan) / Malam Keakraban (Makrab)/ Malam Kebersamaan / Pelantikan / TC (Training Camp) ? Jedag-jedug… jantung berdetak… diapain yah gw entar disana. Dah gak usah takut… lets it flow yo…. Jalanin aja….

Nah ini dia tips buat yang mau brangkat ke sana…

1. Bawa semua barang yang ada pada list barang saat briefing

 

Pastikan semua barang pada list barang telah dibawa. Bawa makanan diluar list jangan banyak2 & mahal2 coz palingan bukan buat lo tapi buat panitia atau senior.

2. Jangan membawa barang yang tidak ada pada list barang.

barang kecantikan, elektronik, hiburan dan semua atribut yg gak ada kepentingannya jgn dibawa. apalagi yang memperlihatkan elo itu manja seperti bantal ato boneka tidur lo. Dan bisa dipastika ada razia barang2 bawaan Anda.

3. Bawa pakaian yang fit dibadan dan berwarna gelap

Nanti bakalan diburu2 dan harus berurusan sama fisik. Jadi jangan bawa pakaian yg longgar. Pakaian longgar butuh ikat pinggang, kalo buru2 akhirnya gak sempet pake deh dan bisa diperkirakan bagaimana kelanjutannya. Karena berurusan dengan Alam, pakaian Anda akan bersentuhan dengan tanah & kotoran lainnya, warna gelap akan membuat pakaian Anda tidak terlihat kotor.

4. Gunakan tas ransel & usahakan 1 tas saja.

Jarang sekali untuk organisasi yang menerapkan senioritas ini berkutat di indoor. Kita lebih sering berada di outdoor. Tas ransel memiliki portabilitas yang lebih untuk bepergian.

5. Jangan bertindak tidak baik/nyolot di depan panitia/senior.

ini bakalan jadi bahan buat ngerjain lo. Mereka akan membuat sidang terbuka bersifat ‘keroyokan’ khusus untuk Anda.

6. Jangan lepas barang ‘nyawa’.

Barang ’nyawa’ itu adalah barang yang harus ada dimana pun seperti nametag dan atribut perang lainnya. Kapanpun, dimanapun, saat tidur, saat diminta panitia/senior, bahkan saat ke WC pun tetap gunakan atribut memalukan ini.

7. Tidur sesuai perintah panitia

Panitia telah memikirkan semuanya, termasuk waktu istirahat peserta. Jadi saat diberi waktu istirahat gunakan sebaik2nya. Jangan justru ngobrol atau bahkan ngegosipin panitia. Karena tengah malam nanti biasanya ada ‘jurit malam’ atau ‘pos-to-pos’ dimana peserta akan di bangunkan secara mendadak.

8. Pentingkan kebersamaan diatas segalanya.

Tujuan acara ini adalah memupuk kebersamaan, jadi jangan pentingkan individualitas dan ego pribadi. Disana Anda juga sering dihadapkan pada ‘sini salah, sana salah, semua salah’ tapi tetap gunakan kebersamaan untuk mengubah segalanya. Kita harus membela sesama…

Akhirnya, buat yang mau ikut acara hebat ini. Sebuat petuah dari gw, ”Panitia dengan keroyokan suka omel-omelin dan bentak peserta, tapi itu semua demi kebaikan peserta (kecuali omelan gak jelas dan tanpa alasan). Dan perlu diingat kita memang lelah, tapi panitia lebih lelah karena telah mempersiapkan segalanya dari hari H-, hari H, bahkan sampai hari H+.”

Good Luck deh acaranya, semoga sukses…

greetz to : Majalah MIKIR SMU 112 Jakarta, BNCC, Bvoice Radio BiNus

350 comments

1 5 6 7
  1. louboutin femme 23 January 2015 at 1:42 PM

    Reply

    Whoa! thnx metacafe new music as well as similar artist! gowns almost all what i need! Big many thanks!

  2. Moncler France 23 January 2015 at 6:58 PM

    Reply

    Anyone indicate these comment bubbles? It can only section of the design I actually produced only to have grown to be any WP concept. It’s any wordpress tool.

  3. Ray-Ban Sunglasses Outlet 26 January 2015 at 9:51 AM

    Reply

    Thanks for the share!

  4. louboutin soldes 26 January 2015 at 7:57 PM

    Reply

    Wonderful collection here. My partner and i never have been aware of the majority of them however experimented with Groove Shark a little while backside. It can a big simple web-site to use and there are lots of sounds to select from. Have to test the remaining at some time!

  5. eminem tattoos 21 February 2015 at 12:26 PM

    Reply

    Thanks for sharing your thoughts. I really appreciate your efforts and I am waiting for your further write ups thank you once
    again.

  6. http://www.w3ightl055.com 27 February 2015 at 1:03 AM

    Reply

    It’s truly very complex in this full of activity life to
    listen news on TV, thus I only use the web for that purpose, and obtain the latest information.

  7. Rocky 28 February 2015 at 1:28 AM

    Reply

    Of the 13 semifinalists, this years first-place spot went to MBA student Leo Petrossian’s Neural Analytics.
    December 14, 1947 the official opening of the “New Chamartín” marked the friendly match between the “Real” and the Portuguese club”Belenenses”, which ended with the score 3-1 in favor of the Spanish team.

    The third sort may possibly be not acquainted to us, nevertheless, they might be the most
    productive as they are tough and cheap.

  8. Aidan 3 March 2015 at 5:50 PM

    Reply

    Magnificent goods from you, man. I’ve take note your stuff
    previous to and you’re simply too fantastic. I actually like what you’ve bought right here, really like what you’re saying
    and the way wherein you say it. You’re making it enjoyable and
    you still care for to stay it sensible. I can’t wait to learn far more from you.
    This is actually a terrific site.

  9. net 14 March 2015 at 10:44 PM

    Reply

    What is the best software to design websites and blogs?

  10. www.learnr.pro 17 March 2015 at 9:24 AM

    Reply

    You enter reality a new perfectly web marketer. The site running pace is actually outstanding. It kind of feels you’re executing almost any special tip rapidshare college ebook. Moreover, Your belongings will be must-see. you’ve got conducted a magnificent process on this theme!

  11. net 18 March 2015 at 3:15 PM

    Reply

    I have asked several questions, and many of the replies suggest that I consider FIREFOX. I’m not sure what it is – probably a browser. Is it similar to Netscape and Internet Explorer? What are its good features and its bad features?.

  12. net 20 March 2015 at 1:53 AM

    Reply

    What is a good firefox addon to save massive number of pictures on separated links?

  13. net 27 March 2015 at 5:17 PM

    Reply

    nanooi98sdf

  14. pirater un compte snapchat 28 March 2015 at 6:29 PM

    Reply

    hello thanks a lot person for your tool snapchat crack.

  15. Homepage 29 March 2015 at 7:16 PM

    Reply

    magnificent issues altogether, you just received a logo new reader. What may you recommend about your put up that you simply made a few days ago? Any certain?

  16. intend 16 April 2015 at 3:44 AM

    Reply

    Wow, wonderful weblog structure! How long have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The full look of your site is
    fantastic, as smartly as the content!

  17. tickled 23 April 2015 at 3:17 PM

    Reply

    Hi there are using WordPress for your site platform?
    I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any html coding expertise to make your own blog?
    Any help would be greatly appreciated!

  18. tickled 23 April 2015 at 10:12 PM

    Reply

    Any suggestions on sites to start a blog where I can BS sports and another happenings?

  19. Mr.Khaz 9 September 2016 at 9:03 PM

    Reply

    Bukan begini namanya latihan mental, apalah itu perpeloncoan. Harusnya peserta dilatih kemampuannya, bukan dilabrak, jangan so sok-an jadi senior deh. Ingat senior bukan berarti tuhan, harus dipatuhi perintahnya dan dijauhi lalaragannya. #INDONESIADARURATMORAL

1 5 6 7

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *